Rondleiding Voedselbank Eemsdelta

do. 24 februari 2022

« Terug naar Nieuws

Voor verschillende Voedselbanken stelt Kantoor Vreugdenhil de jaarrekening samen. Ook voor de Voedselbank Eemsdelta en daarom werd het team van Kantoor Vreugdenhil uitgenodigd voor een rondleiding. Dinsdagavond organiseerde Voedselbank Eemsdelta een rondleiding voor personeelsleden van Kantoor Vreugdenhil.

Door middel van een presentatie werd uitleg gegeven hoe het reilen en zeilen bij de Voedselbank werkt.

Om in aanmerking te komen voor een voedselpakket zijn er landelijke criteria opgesteld. Hierbij wordt uitgegaan van een besteedbaar inkomen dat mensen maandelijks overhouden voor voedsel, kleding en dergelijke.

Dus nadat vaste lasten zoals huur, gas, licht, water, verzekeringen enz. zijn betaald. Wanneer het besteedbaar inkomen per huishouden onder de landelijk vastgestelde bedragen komt, dan komt iemand in aanmerking voor een voedselpakket.

Een groep van 35 vrijwilligers is wekelijks actief om ervoor te zorgen dat cliënten een levensmiddelenpakket kunnen ontvangen.

Na de presentatie werd een rondleiding gegeven door het magazijn en de ruimte waar de pakketten worden uitgegeven.

Het was een zeer geslaagde avond waarbij duidelijk is geworden dat er nog altijd mensen zijn die weinig te besteden hebben door welke omstandigheden ook.